Sauna reinigt en versterkt het lichaam.

Hans Hägglund is niet alleen Phd aan het academisch ziekenhuis in Uppsala, hij is ook medisch adviseur bij de Zweedse Sauna-academie. Hij spreekt met groot enthousiasme over de gezondheidsvoordelen van het regelmatig gebruik maken van de sauna. In een interview met het magazine Femina legt hij uit hoe de warmte inwerkt op ons lichaam.
– Wat er gebeurt is in zeker opzicht hetzelfde als wanneer we een koortsaanval hebben. Onze lichaamstemperatuur gaat omhoog, wat verschillende positieve implicaties heeft, aldus Hägglund in een interview.

Hij legt uit dat onze fijnere aderen uitzetten door de warmte, en dat we gaan zweten om onze lichaamstemperatuur te reguleren. Dit genereert een soort detox-effect, hetgeen ons lichaam helpt toxische stoffen en metalen op te ruimen. Door het verwijden van de bloedvaten wordt ons hart gedwongen sneller te kloppen om meer bloed rond te pompen.
–Dit is dus een soort training voor zowel de aderen als het hart, versterkend en tegelijkertijd de bloeddruk verlagend, aldus Hans Hägglund.

In een Finse studie, waarover eerder geschreven op deze website, wordt aangetoond dat voor middelbare mannen die regelmatig gebruik maken van de sauna, het risico te sterven aan een hartaandoening dramatisch vermindert.

– Hoewel er in deze studie geen vrouwen meededen is er geen reden aan te nemen dat deze resultaten niet voor vrouwen zouden gelden, zegt Hans Hägglund tegen Femina.

Meer weten?

Bel, mail of check bij dealer!