Fibromyalgie syndroom (FMS) is een chronische aandoening die gekenmerkt wordt door wijdverspreide pijn en gelokaliseerde gevoeligheid in verschillende delen van het lichaam. Alhoewel de aandoening chronisch is, heeft onderzoek aangetoond dat thermische therapie en saunabaden gunstig zijn voor hen die aan deze aandoening lijden.

Thermische therapie wordt al lang gebruikt om de symptomen van fibromyalgie te verlichten. Onderzoek toont nu aan dat regelmatig gebruik maken van de sauna een zeer positief effect kan hebben; het kan bijdragen aan het verzachten van de pijn en een algeheel betere levenskwaliteit voor mensen die hieraan lijden.
Onderzoekers aan de “American College of Rheumatology” voerden een 12 weken durende studie uit waarbij patiënten met fibromyalgie de opdracht kregen om saunatherapie en onderwateroefeningen te combineren. Alle deelnemers gaven aan dat ze aanzienlijk minder pijn en verminderde symptomen in het algemeen hadden als gevolg van de behandeling. De opgegeven afname van de pijn was een beduidend groot getal: 77% De verbetering van de gezondheid van de deelnemers bleef ook tamelijk stabiel, zelfs zes maanden later toen er een vervolgstudie werd gedaan.

Wilt u meer weten? U bent altijd van harte welkom in onze showroom.