Sauna in het Ice Hotel in Jukkasjärvi.

Iedere winter reizen duizenden mensen van over de gehele wereld naar dit hotel, gesitueerd 200 kilometer ten noorden van de poolcirkel. Zij komen hier naartoe om de architectuur, het design en de kunst te bewonderen, alles vervaardigd uit ijs. Gedurende een aantal jaar zetten verschillende kunstenaars om de beurt hun stempel op dit fascinerende project, dat wegsmelt en verdwijnt als de lente komt. Het Ice Hotel is in een voortdurende staat van verandering, maar de saunafaciliteiten van Tylö vormen een constante. Jaar na jaar bezorgt het contrast tussen het crispy ijzige en de warmte van Tylö’s stoomsauna een overgetelijke ervaring voor de gasten.

Het Jukkasjärvi Saunaritueel

In Zweeds Lapland is de sauna het hart van het huis; een plaats voor rust, ontspanning en meditatie. ”Kallebastun”, Jukkasjärvi Cultuursauna, is de wieg van de Swedish Sauna Academy, en is waargemaakt door sauna-enthousiast Kalle Grundberg. Leer de sauna te beleven zoals de Scandinaviërs met ons 10 stappen saunaritueel, inclusief ijsduik en grondige reiniging van lichaam en geest.

Het programma:

10 stappen Jukkasjärvi sauna ritueel
Saunagastheer gidst u door de sauna
Houtgestookt buitenbad
IJsduik in de rivier (‘s winters), rivierduik (‘s zomers)
Natuurlijke spa-producten uit Zweeds Lapland
Light snacks
Gebruik van badjas en slippers

U kunt de sauna exclusief voor uw gezelschap reserveren. U brengt niet de totale 3 uur in de sauna door; de Scandinavische manier is korte periodes in de sauna, onderbroken door afkoeling in de lounge of onder de douche, ondertussen genietend van ´n snack.

http://www.icehotel.com/see-do/activities/fall/jukkasjarvi-sauna-ritual/

Wilt u meer weten? vraag voor info bij uw Tylö dealer.