Een nieuw jaar, nieuwe goede voornemens. Heeft u ook goede voornemens betreffende uw gezondheid? In dat geval bent u niet alleen. Blijf lezen om op de hoogte te zijn van de hotste trends van 2017 op het gebied van de gezondheid.

Ontstekingsremmend voedsel.

Men wordt zich steeds beter bewust van de invloed van voedsel op onze gezondheid. Voedsel dat ons lichaam helpt tegen ontstekingsprocessen wint snel terrein, en er wordt beweerd dat dit voedsel in staat is een aantal symptomen te verminderen. Bloemkoolrijst en Courgette-spaghetti (spaghetti gemaakt van courgette) wordt bijvoorbeeld genoemd als alternatief voor voedsel met gluten en lactose. Het feit dat Starbuck onlangs een nieuw ontstekingsremmend drankje (Chile Mocha) heeft gelanceerd spreekt voor zich.

Vegetarische eiwitten vervangen dierlijke

We weten allemaal dat eiwitten onmisbaar zijn voor ons lichaam, maar de tijd dat we vonden dat die door een grote steak moesten worden geleverd is voorbij. De consumptie van eiwitten uit bonen en ander eiwitrijk plantaardig voedsel groeit gestaag, en nu er zoveel smakelijke alternatieven voor vlees op de markt zijn is het niet alleen de “vega” die een vegaburger bestelt. Groen is goed!

“Stoppen met roken-cursus”

Stoppen met roken bij een stressvol leven is voor sommige mensen een enorme opgave.Tegenwoordig zijn er wellness-centra die weekends aanbieden voor mensen die willen stoppen met roken, inclusief therapie, counseling en oefeningen.

Mindfulness

Burnout en stress-gerelateerde aandoeningen worden een steeds groter probleem. In 2017 zullen vele bedrijven meditatie en/of mindfulness aanbieden aan hun werknemers om overspannenheid en depressieve verschijnselen te voorkomen.

Familiespa

Spa’ s and wellness-centra waren lang het domein van volwassenen, maar dat is aan het veranderen. Wellicht heeft u geen babysitter nodig voor uw volgende spa-beleving. Steeds meer wellness-centra bieden activiteiten voor de hele familie aan, waarbij ook de kleinsten niet vergeten worden. Als je er bij stilstaat is het eigenlijk niet meer dan normaal – wie zou er nou meer genieten van een modderbad dan kleine kinderen?